انجمن داستان ، آخرین مرحله از فرایند تجربه ادبیات در میان اعضای برگزیده مراکز آفرینش های ادبی است . اعضا پس از گذراندن دوره های کارگاه نوشتن خلاق و کارگاه های ادبی داستان واجد شرایط ورود به انجمن داستان می شوند. دراین مرحله اعضایی که توانایی خلق اثر دارند، به شکل تخصصی با گونه های مختلف داستان آشنا می شوند. 
 
مهمترین اهداف تشکیل انجمن : ایجاد فضایی امن برای توسعه و ترویج «ادب نقد شدن و نقد کردن »در جامعه نوجوانان و جوانان پدیدآورنده آثار ادبی ، ایجاد فضای امن و سالم برای نوجوانان و اعضای ارشد، گسترش و تداوم ارتباطات اعضا و مراکز فرهنگی و هنری کانون در سطح تخصصی تر با یکدیگر و با کارشناسان ادبی کانون و چهره های ادبی شاخص استان و کشور ارتقاء سطح توانمندی های اعضای برگزیده ادبی آشنایی اعضا با جریان های ادبی معاصر و روز ،معرفی چهره های جوان و خلاق ادبی به جامعه ادبی کشور در حوره داستان ،ایجاد روحیه نقدپذیری ،تشویق و تربیت نگاه انتقادی در اعضا 
  • 1401/04/05 - 12:49
  • تعداد بازدید: 79
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

«تمرین و مطالعه» دو توصیه‌ی مهم مدرس کارگاه به اعضای انجمن داستان‌نویسان نوجوان سیستان و بلوچستان

 عزت صدیقی لویه

مدرس کارگاه انجمن داستان‌نویسان نوجوان در نشست اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیستان و بلوچستان «تمرین و مطالعه» را دو راهکار مهم تقویت قلم عنوان کرد

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کانون سیستان و بلوچستان، بیست‌وهشتمین نشست انجمن داستان‌نویسان نوجوان کانون استان برگزار شد.

عزت صدیقی لویه در ابتدای این نشست، که در فضای مجازی تشکیل شد، گفت: شروع، نقطه‌ی اوج و پایان‌بندی مناسب، در توفیق یا عدم توفیق یک داستان بسیار اهمیت دارد.

کارشناس ادبی کانون خراسان رضوی ادامه داد: متمرکز شدن بر موضوع داستان، نکته‌های تازه‌ای را به نویسنده ارایه می‌دهد که می‌تواند در پرورش اثر او موثر باشد.

صدیقی با اشاره به اهمیت تمرین در تقویت قلم گفت: نوشتن درباره‌ی یک موضوع، عکس و یا سوژه از منظرهای متفاوت یکی از راه‌های مهم تقویت نوشتن است که مداومت در انجام آن، هم‌چنین، به نویسنده می‌آموزد که چه حرف‌هایی را پررنگ بزند و از کنار کدام جمله‌ها، بی‌تفاوت عبور کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع اعضای انجمن داستان‌نویسان نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خصوص کاربرد «اغراق» در داستان و آثار طنز با اشاره به جایگاه ویژه‌ی آن در این آثار، یادآور شد: در کاربرد طنز باید مراقب باشیم مطلب ما هم ظرفیت این اغراق را داشته باشد تا مخاطب آن را بپذیرد و با آن همراه شود.

پرهیز از مستقیم‌گویی، شخصیت‌پردازی مناسب، پرورش موضوع و مطالعه‌ی آثار خوب، دیگر توصیه‌های صدیقی به حاضران، برای بهتر شدن آثارشان، بود.

مدرس انجمن در پایان کارگاه، رضا جولایی، یکی از نویسندگان خوب ایرانی، سبک آثار و رمان‌هایی که از وی چاپ شده را به اعضا معرفی کرد.

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت